Brasilien och Mörsil


Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här! I februari åkte jag till Brasilien och spelade på restauranger och uteserveringar i Porto Seguro i delstaten Bahia. Det var ett sällskap med medlemmar från Sverige, USA, Canada, England, Spanien och Grekland som ville ha med mig som trubadur. Inte illa. =) Det var två superhärliga veckor innan jag sedan åkte vidare på egen hand. Jag var totalt ute i två månader. Likt mina tidigare ensamresor hade jag ingen plan inledningsvis utan saker löste sig eftersom. Det blev bland annat surfing i Itacaré, vandring i Vale do Capao och capoeira på gatorna i Salvador. Som gammal capoeira-utövare var det en dröm att få träna och spela "på riktigt" där kampdansen en gång utvecklades. Sista månaden spenderade jag utanför Brasilia hos en känd healer som heter Joao de deus ("John of God"). Det blev många timmar meditation varje dag och spännande möten. Inte minst med Paula, en kinesisk kvinna som drev hostelet jag bodde på. Hon var dedikerad buddhist och tog mig med på sitt välgörenhetsarbete bland ortens fattiga. Väldigt lärorikt på många plan.

När jag kom hem var jag starkt påverkad av resan och tog uppehåll från musiken ett par månader. Nu är jag igång igen! För några veckor sedan spelade jag på Musikfest i Prästgårdsladan i Mörsil, en superhärlig minifestival med lokala artister! (Se klippet nedan) Jag har även hunnit med att spela på ett bröllop, en kräftskiva och nu senast på Tivars Gårdsmejeri tillsammans med min grymma pappa Jan Wennergren.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hur inspirerande är det när du lever med kreativitet och musik! Jag beundrar människor som att du är sanningen. Mer tid jag spenderar ensam och min underhållning är bara en dator och bonusar i nätcasino . Och jag har i tanken att jag måste bli rolig och känna oändligt intressanta och spännande människor i mitt liv, resor eller kanske ny upptäckt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Arthur!! Jättekul att du skriver! Ja det är spännande att släppa taget och se var livet för en. =) Lycka till med dina äventyr!

   Radera