Händelserika dagar i Stockholm


Idag startade Folkuniversitetets turné Kultur i bygden! Det var närmare 50 personer som lyssnade på biblioteket i Strömsund när jag uppträdde med min musik och journalisten Marcus Berglund berättade om Spanska sjukan (en epidemi som dödade 100 miljoner människor för mindre än 100 år sedan, men som de flesta inte har en aning om). Imorgon drar turnén vidare till Hammarstrand.

Den senaste tiden har jag annars varit i Stockholm. Några intensiva och roliga dagar, mestadels spenderade med Hindenburg. Det började med att vi deltog i finalen av Battle of the tributs bands på Rockbåten, en kryssning till Helsingfors anordnad av Sweden Rock Festival och Rockklassiker. Vårt framträdande gick bra, men det var tuff konkurrens. Ett Kiss-band i full mundering, smink och med en gitarr som slogs sönder inledde. Därefter klev förra vinnarna Hazy Dizzy på med sin ACDC-show. Sist ut var The Doors-tolkarna The Dööörs. Oj oj oj, säger jag bara. Vilken tidsresa! Jim Morrison raglade in på scenen med en cigg i munnen, hånglade
med fyra tjejer i publiken och... Ja, det var inte på låtsas helt enkelt. Hazy Dizzy vann tävlingen, men vi var ändå nöjda med vår insats.

Efter det spenderades två dagar i studion, vi spelade in tre låtar till Hindenburgs kommande skiva med egen musik. I lördags framförde vi vår Led Zeppelin-show på klubben Harry B James. Lite hur det var kan ni kolla på filmklippen här nedanför.

Jag hann även med att träffa min vän Markus Eriksson som är musikproducent. Han hade massor av bra idéer och kommer att producera min kommande skiva! 
  
Givande dagar med andra ord! Nu ser jag fram emot en veckas spelningar på bibliotek runt om i länet och Alternativlördag till helgen! Vi ses!