Storulvån, Åre Höstmarknad och lite annat

Sedan jag skrev senast har det varit en hel del som hänt. Det började med en vallokalsturné i Krokoms kommun. Änge, två gånger Dvärsätt och Krokom fanns på programmet. Konceptet hette festiVAL och gick i Studieförbundet vuxenskolans regi. Ett bra initiativ som uppskattades av de som var där. 


Den artonde september spelade jag med Micke Jönsson & The Uphill Band på Storsjöteatern i Östersund. Popgeni arrangerade kvällen där vi spelade förband till The Troubleboys och Steve Gibbons, några 70-talsrocklegender från England. Vår spelning gick bra och det svängde rejält om huvudakten. Särskilt imponerad blev jag av Janne Oldaeus (från Jerry Williams band) intensiva gitarrspel. Steve Gibbons var i högform och levererade några tunga låtar, som Down in the bunker och Dylans I shall be released. 
Därefter var det Storgatandagarna och jag spelade på en scen utanför Törners café, även det i Östersund. Det var härligt att se så mycket olika människor på samma plats. Det hängde färggranna tyger mellan byggnaderna, serverades arabisk mat och hördes live-musik från olika delar av gatan. Jag fick tjugo kronor i dricks av en man från Sveg som hade blivit rörd av min musik. Det var fint!

I fredags och lördags spelade jag på Åre höstmarknad, i tältet som bland annat Hushållningsskapet och Torsta höll till i. Det var bra med folk i omlopp trots både regn och blåst. När lördagsspelningen var klar hann jag och min pappa Janne med att köra Mrs Robinsson på öppen scen inne på Café Torget. Därefter blåste jag vidare upp mot Storulvån där de hade säsongsavslutning. Det blev en fin avrundning på min helgturné. Levande ljus och en uppmärksamt uppskattande publik ramade in den nästan två timmar långa konserten. 

Annars fylls mina dagar nu till stor del av arbete med min kommande skiva. Jag har satt upp en liten ministudio här hemma där jag sitter och producerar låtarna som ska vara med. Därefter är tanken att den riktiga inspelningen ska ske i Stockholm i en analog studio som jag har varit i kontakt med. I samma studio ska jag lägga bas på några av Hindenburgs låtar om två veckor i samband med två spelningar. Den första är den 11/10 på en kryssning som Sweden Rock Festival anordnar. Efter det spelar vi den 18/10 på Harry B James.