Inställda spelningar och en nära-Laleh-upplevelse


Ibland går det hastigt till i musikbranchen. Det började stabilt med en spelning på Gamla Tingshuset i torsdags. Eftermiddagssolen värmde skönt och stämningen var god på innergården. Strax efter sista låten öppnade himlen upp sig och vi fick skynda oss att bära in ljudutrustningen (tack för lånet Velvet insane). Michiyo Miyamoto var där och tog några fina bilder som ni kan se här i inlägget. På lördagen hade jag två spelningar inbokade. Den andra var en gårdsfest där det ryktades att Laleh skulle dyka upp. Jag visste inte vad jag skulle tro om det det var sant eller inte. Hur som helst hade jag en spelning på Jazzköket innan. Jag gick dit men det visade sig att ljudet inte fungerade som det skulle. Vi försökte febrilt lösa problemet. Strax efter mitt utsatta starttid kliver Laleh med band in och sätter sig och äter lunch. Jag kunde inte tro mina ögon. Där satt jag sedan och väntade på en ljudtekniker som skulle komma och lösa teknikproblemet. Han dök aldrig upp, Laleh och hennes sällskap gick hem och jag fick snopet bege mig mot nästa spelning (den som jag blivit sagd att Laleh skulle komma på). Jag hann inte mer än hem förrän jag fick ett sms om att gårdsfesten blivit inställd. Istället blev jag inbokad på att spela på en båt nästa dag. En timme före avgång fick jag ett nytt sms om att båten var full, men att jag kunde ta mig ut till Norderön och uppträda där då båten lagt till. Väl på Norderön visade det sig att det blivit något missförstånd mellan han som bokat mig och min tilltänkta publik. Sällskapet på Norderön visste inte ens om att jag skulle komma och spela utan var på väg ut på sjön igen. Det var bara att sätta sig i bilen och köra hem igen. Nu sitter jag och funderar på vad det här vill säga mig. Jag kan i alla fall trösta mig med att jag fick se och höra ett toppenframträdande med Laleh på Storsjöyran igår.